Дизайнерско обзавеждане на апартамент в гр. София, Център

Представяме ви един прекрасен апартамент на повече от сто години, който ще посрещне нуждите на едно съвременно семейство. Дизайнът на апартамента е на Мариана Копанарска, която съумя да съхрани духа на стара София и едновременно с това да създаде един модерен и функционален дом. Темата “ Стара София“ е особено важна за нас. Като потомствени софиянци ние държим да съхраним архитектурата и където е възможно оригиналните материали в жилищата, с което да запазим автентичността на красивите софийски апартаменти. Високите три метра и половина тавани, характерни за старата градска архитектура дадоха възможност да бъде съчетано класическо обзавеждане с нотки на съвременни и модерни акценти. Корпусната мебел е направена с най-актуалните и от най-висок клас механизми, които създават максимални удобства в ежедневните дейности на домакините. Използваните материали са: МДФ боя, фурнир, ПВЦ шкафове в баните и технически камък в кухнята.

Целия апартамент е решен в приятни пастелни тонове, с което се компенсира по-оскъдната външна светлина, дължаща се на засенчването от старите софийски кестени. Постарахме се да запазим оригиналните гипсови орнаменти, рециклирахме оригиналния дъбов паркет.  Запазихме старите интериорни врати, които изшлайфахме, пребоядисахме и монтирахме нови магнитни брави, подменихме стъклата.

Едно чудесно дизайнерско решение беше монтирането на лед осветление, както в гардеробите, кухнята, библиотеката, така и в баните, което чудесно се допълни с осветителните тела на Laura Ashley.

Всички наши усилия бяха насочени в това да съхраним духа и визията на жилището намиращо се в старинна къща, паметник на културата в центъра на столицата.